It is currently Fri Sep 18, 2020 5:29 pm

All times are UTC




Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 7 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sun Feb 14, 2010 10:26 pm 
Offline
Obduction Backer

Joined: Wed May 31, 2006 4:09 am
Posts: 20
(This is with MOULagain, not PotS)

I finally got to the [spoiler]vogondola ride[/spoiler] in Ahnonay, but at the end of it, my avatar is offset from the chair, and I fall through the floor when I get off. Impressive view, but it's not very helpful if I want to actually finish the age.

I remember hearing about this somewhere, but it never happened to me before, and a quick search shows no answers (mostly, I'm sure, because everyone spells Ahnonay differently :) ). Is there a way to fix this without resetting the age? Would resetting the age even help?

I've tried this three times now, once after leaving MOUL and joining again with a fresh start. I'll try again later, too, and see if the server corrects itself...


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Sun Feb 14, 2010 10:30 pm 
Offline
Obduction Backer

Joined: Thu May 25, 2006 12:55 pm
Posts: 9852
Location: Luton, UK
Did you Alt-tab at any point?


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Sun Feb 14, 2010 10:40 pm 
Offline

Joined: Sun Feb 14, 2010 7:35 am
Posts: 174
Location: Minnesota KI: 322828
Someone I was helping through Ahnonay last night had the same thing happen. Ended up wandering outside the world space, getting some nice unobstructed pictures, but was still able to interact with controls inside [spoiler]to open the office door[/spoiler]

I've noticed the animation for the other end of that ride is a little off. Chair spins upward but the avi is placed a couple inches below where it should be, then moves into place just as the chair stops. Same thing offline too, although I've never personally had it pop me out of the hallway.

_________________
Image


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Sun Feb 14, 2010 11:22 pm 
Offline
Obduction Backer

Joined: Wed May 31, 2006 4:09 am
Posts: 20
Rusty_Russel wrote:
Did you Alt-tab at any point?


No, though I was in windowed mode for both, I think. That window stayed active the whole ride.

MarinaM wrote:
Someone I was helping through Ahnonay last night had the same thing happen. Ended up wandering outside the world space, getting some nice unobstructed pictures, but was still able to interact with controls inside [spoiler]to open the office door[/spoiler]

I've noticed the animation for the other end of that ride is a little off. Chair spins upward but the avi is placed a couple inches below where it should be, then moves into place just as the chair stops. Same thing offline too, although I've never personally had it pop me out of the hallway.


For me, my avatar was way below where it should be. His head ended up below the seat. It still plays the standing up animation, but the whole thing plays a good 3 feet below where it should. When it's over, I get a quick shot of the hallway (in first person), then I fall through the floor. You don't stop falling until you panic link out, about 10 seconds later.

I guess I making up for my previous bug-free Uru experiences. :)

Edit: here's a picture of the problem. This is right after my head ghosts through the chair bottom :P

[spoiler]Image[/spoiler]

Edit 2: uhh, well, it seems to have fixed itself. I don't think I did anything differently... oh well. Whatever. At least it works now! :P


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re:
PostPosted: Sun Oct 26, 2014 7:36 pm 
Offline

Joined: Sat Sep 06, 2014 8:05 pm
Posts: 37
agrif wrote:
Rusty_Russel wrote:
Did you Alt-tab at any point?


No, though I was in windowed mode for both, I think. That window stayed active the whole ride.

MarinaM wrote:
Someone I was helping through Ahnonay last night had the same thing happen. Ended up wandering outside the world space, getting some nice unobstructed pictures, but was still able to interact with controls inside to open the office door

I've noticed the animation for the other end of that ride is a little off. Chair spins upward but the avi is placed a couple inches below where it should be, then moves into place just as the chair stops. Same thing offline too, although I've never personally had it pop me out of the hallway.


For me, my avatar was way below where it should be. His head ended up below the seat. It still plays the standing up animation, but the whole thing plays a good 3 feet below where it should. When it's over, I get a quick shot of the hallway (in first person), then I fall through the floor. You don't stop falling until you panic link out, about 10 seconds later.

I guess I making up for my previous bug-free Uru experiences. :)

Edit: here's a picture of the problem. This is right after my head ghosts through the chair bottom :P

Image

Edit 2: uhh, well, it seems to have fixed itself. I don't think I did anything differently... oh well. Whatever. At least it works now! :P


This issue has returned -- his pic shows EXACTLY what is happening to me. Impossible to finish Ahnonay with this happening!!! I've tried all sorts of things including holding down the down arrow, hammering on the spacebar -- different graphics settings -- NOTHING works!!!!


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Oct 26, 2014 7:53 pm 
Offline
Former MystOnline Moderator

Joined: Fri Nov 10, 2006 3:05 pm
Posts: 4208
Location: 56°2'26", -3°20'28"
You're likely to get your wrist slapped for re-opening a four-year old thread, jalind ;). The current discussion on this topic is in the Technical section: viewtopic.php?f=40&t=27459.

_________________
Image Mac - MOULagain KI#00004826 00004289
In the interests of the environment, this post has been constructed entirely from recycled electrons.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Oct 27, 2014 9:32 pm 
Offline

Joined: Sat Sep 06, 2014 8:05 pm
Posts: 37
Mac_Fife wrote:
You're likely to get your wrist slapped for re-opening a four-year old thread, jalind ;). The current discussion on this topic is in the Technical section: http://mystonline.com/forums/viewtopic.php?f=40&t=27459.


Forgive me please -- I will look at the other thread -- found this one using forum search but it didn't show the other one -- it's not as if I didn't look around first.

Edit:
From the thread cited above, using the F2 to open Ki completely just after pulling the overhead handle to raise the chair worked for me. Wait too long though and the animation prevents Ki screen opening. It's not a "durable" solution as you must do that every time (i.e. it doesn't "fix" the problem, it's a "workaround").


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 7 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to: