It is currently Sun Dec 16, 2018 7:35 pm

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 29 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject: Re: Stuck in Gahreesen
PostPosted: Tue Dec 09, 2014 9:26 am 
Offline
Obduction Backer

Joined: Mon Oct 22, 2012 6:07 pm
Posts: 1220
Location: Central Europe
Mac_Fife wrote:
I've seen pings of over 1000ms reported and anything over 300ms is probably going to give you trouble at some points.

Indeed, I’m on satellite and I can never get into the alcove (or land on the pinnacle between the towers): for that part I usually switch to the phone modem or, ehm, become a ghost.

_________________
KI #46116. Donate to help the Cavern stay open!
Want to know what’s going on in the Cavern? Get tweets from the GoMe.

MacOS wrappers, D’ni Lessons, DniTools, goodies.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Stuck in Gahreesen
PostPosted: Thu Dec 11, 2014 4:47 am 
Offline
Obduction Backer

Joined: Wed Feb 17, 2010 3:12 am
Posts: 18
It surprises me though, considering that in 2010 I had a less powerful computer, and a slower internet connection in the same house with the same satellite receiver.

It's basically a non-issue, with my friend's intervention. Thanks everyone for the help.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Stuck in Gahreesen
PostPosted: Thu Dec 11, 2014 6:30 am 
Offline
Former MystOnline Moderator

Joined: Fri Nov 10, 2006 3:05 pm
Posts: 4181
Location: 56°2'26", -3°20'28"
That's actually characteristic of many of the networking issues I've seen with MOUL - a faster PC seems to put more of an expectation on the internet connection.

_________________
Image Mac - MOULagain KI#00004826 00004289
In the interests of the environment, this post has been constructed entirely from recycled electrons.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Stuck in Gahreesen
PostPosted: Sun Dec 14, 2014 11:59 pm 
Offline
Obduction Backer

Joined: Tue May 09, 2006 4:41 pm
Posts: 1676
Location: South Georgia
Transitioning from subworld to subworld is one of the very few cases where latency is an absolute killer. The server has to acknowledge a resource lock before the transition can occur. If this takes too long, you won't make the transition. In this case, you're being blocked by the old world. In some cases, the game logic turns off the old world's collision before you're in the new world, and you promptly fall through the floor :roll: . There isn't an easy way to fix this and ensure that we don't have race condition hëll inside the client, unfortunately.

_________________
Image


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Stuck in Gahreesen
PostPosted: Tue Dec 16, 2014 5:26 am 
Offline

Joined: Tue Nov 15, 2011 6:22 pm
Posts: 556
Location: Tampa Bay, FL
AdamJohnso wrote:
Transitioning from subworld to subworld is one of the very few cases where latency is an absolute killer. The server has to acknowledge a resource lock before the transition can occur. If this takes too long, you won't make the transition. In this case, you're being blocked by the old world. In some cases, the game logic turns off the old world's collision before you're in the new world, and you promptly fall through the floor :roll: . There isn't an easy way to fix this and ensure that we don't have race condition hëll inside the client, unfortunately.


Huh, that answer sounds like something to me... :)

*****
GEORDI: Remember folks, this will be a near warp transport. The effects will be a little unusual.
PULASKI: How do you mean?
RIKER (cuts in before Geordi can reply): Understood. Energize.
PULASKI (turns to Riker just as they begin to transport): Wait a minute! I don't under...
(The Away-Team dematerializes before the sentence is complete, then begins to reappear in comfortable if somewhat cluttered living quarters. Behind them we can see the planet through the window, including the multi-colored rings that encircle her. It takes longer than usual for their materialization. We hear the end of Pulaski's sentence as her body becomes solid.)
PULASKI: ...stand!
RIKER: You do now.
(All seem momentarily disoriented. Troi puts her hand to her head.)
TROI: Ohh... I know this is crazy, but for a moment I felt like I was trapped inside that wall.
WORF: For a moment...You were.

_________________
KI# 00071084 | "The truth speaks for itself, I am just the messenger." -Lyta Alexander
Image
(Note: Any comments or opinions, taken whole or in part, are mine and do not reflect the stance of GoMe.)


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Stuck in Gahreesen
PostPosted: Tue Dec 16, 2014 12:16 pm 
Offline
Obduction Backer

Joined: Thu Jul 27, 2006 8:09 pm
Posts: 1987
Location: Berlin, Germany
This is awesome, Nev'yn, and fits so perfectly here ... I wonder if real Trekkies know all those quotes and speeches by heart lol ... and your answer, Adam, sounds absolutely reasonable ... of course, you are one of the experts here ... :D

_________________
MO:ULa is Image - Minkata Image


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Stuck in Gahreesen
PostPosted: Tue Feb 02, 2016 12:28 am 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 1:47 pm
Posts: 519
IDK what happened but the dreaded 'false extended spinning bridges' BUG,
Garheesen jump over too the 2nd spinning building, No matter what I do I
keep falling through the bridges when ever I try to jump over to one of them
from the center rock pier, (and intermittently I fall through that as well!)

Is there any quick fix for this? This happens on BOTH TPOTS and now on MOULA
as well. It go figure.



.

_________________
--=VoiZod=-- MO:UL is: Image
MOUL - KI - 07289007, MOULa - KI - 00815646,
UURU - KI - D'mala 00943458, TMP - KI 131549,
URU - KI - Atrus 03668735, Katran 00982487,
URUb - KI - 00356281


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Stuck in Gahreesen
PostPosted: Wed Feb 10, 2016 12:19 am 
Offline

Joined: Fri Oct 13, 2006 6:00 pm
Posts: 4087
.

@VoiZod Something to test:

In older days with less performing pc we could stand a bit sideway to see the jump coming. Test standing with your avatar looking ahead and very strait/perpendicular to the jump and in first view.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Stuck in Gahreesen
PostPosted: Sun Feb 14, 2016 11:59 am 
Offline
Obduction Backer

Joined: Fri Nov 10, 2006 7:56 am
Posts: 16
Location: San Diego, CA
I bought a new computer last month, close to state-of-the-art and allegedly for gamers. When I reinstalled URU and started playing, I also got stuck in the gears in Gahreesen. I tried everything suggested in this thread, but nothing worked. Then I searched through older forum postings and came across the suggestion to make the jump in first person (F1). It worked!


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Stuck in Gahreesen
PostPosted: Fri Feb 19, 2016 3:30 am 
Offline

Joined: Thu May 11, 2006 1:47 pm
Posts: 519
I always play MOULA in 1st person its the only way to play it because
1st person is a lot more accurate in judging distance etc. than
3rd person is.

That spinning wall I have to walk against it on the left side
when the crack comes up I quickly run jump into the engine room
I keep hitting the jump spacebar while moving forward many times
to make sure I get over the spinning collision mesh which does have
a tiny lip or rim to it.

I cheated a little eventually had a friend link me to their Relto
so I could use their Gahreesen linking book
into their Gahreesen's 2nd building where Yeesha's cloth
is. (don't forget to touch the cloth) I then ran to the bahro stone an linked out,
Then I could link back to "MY" Gahreesen again through either
my Gahreesen linking book or my new Gahreesen link
via the big brown book! :mrgreen:

Then I just waited outside the 2nd building on the tip of one of the spinning
bridges until the main Bahro door came around then just simply
walked off the bridge down to the 1st stone pier a little to the
right of the main center rock pier w/Yeesha cloth on it.

Jumped down to the door, DONE! :mrgreen:


.

_________________
--=VoiZod=-- MO:UL is: Image
MOUL - KI - 07289007, MOULa - KI - 00815646,
UURU - KI - D'mala 00943458, TMP - KI 131549,
URU - KI - Atrus 03668735, Katran 00982487,
URUb - KI - 00356281


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Stuck in Gahreesen
PostPosted: Sun Apr 16, 2017 7:23 pm 
Offline

Joined: Mon Dec 03, 2007 8:36 pm
Posts: 128
Location: London, England
I realise this is a rather old post and it is now 2017 but I just had this problem myself. I was on an ASUS laptop and after trying just about everything I could without success, I simply quit the game on the laptop, logged in on a desktop and played the Gahreesen bit with the spinning room/wall without difficulty. Once I had done that I quit from the desktop, went back to my laptop and the game worked perfectly from there onwards.

_________________
If a thing is worth doing, it is worth doing well (AND being paid double rate to do it at the same time!). KI# 98874


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Stuck in Gahreesen
PostPosted: Sat Apr 22, 2017 11:38 am 
Offline
Obduction Backer

Joined: Fri Nov 10, 2006 7:56 am
Posts: 16
Location: San Diego, CA
This is an old problem that comes up from time to time. It happened to me when playing a new avatar a couple of years ago and I found an older thread in the forums that suggested going to first person once you're in the alcove. I did that and exited the alcove while still in first person with no problem. I have no idea why it worked.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Stuck in Gahreesen
PostPosted: Sat Apr 22, 2017 3:19 pm 
Offline
Obduction Backer

Joined: Thu Jun 08, 2006 7:01 pm
Posts: 1890
It happens because the success of the transition is dependent on frame rate and client graphics quality (in a completely unintuitive way).

The same is true of the Gahreesen bridge jump.

_________________
Andrew Plotkin -- Seltani founding member


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Stuck in Gahreesen
PostPosted: Sun Apr 23, 2017 12:37 am 
Offline
Obduction Backer

Joined: Tue May 09, 2006 4:41 pm
Posts: 1676
Location: South Georgia
belford wrote:
It happens because the success of the transition is dependent on frame rate and client graphics quality (in a completely unintuitive way).

The same is true of the Gahreesen bridge jump.


Don't forget connection quality. As usual, this issue has been fixed in modern versions of the game client. ;)

_________________
Image


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 29 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to: