It is currently Tue Mar 02, 2021 11:36 am

All times are UTC
Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 3 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sat Apr 11, 2009 5:59 pm 
Offline

Joined: Tue Jan 09, 2007 10:18 pm
Posts: 290
Location: Finnish Naapurusto's Bevin
Tähän topikkiin tulee juttua Mystin ja Urun historiasta. Niin pelin tapahtumista kuin pelien historiasta niinkutsutusti oikeassa elämässä.

Kertomukset ovat arkistoidut niin, että uusimmat tapahtumat ovat aikaisempia ylimpinä. Tämä ensimmäinen postaus tulee löytymään myös itse Urun sivuilta. Linkki toisessa postauksessa kunhan saamme tietää tarkan osoitteen.

*************************************************************************

29 tammikuuta, 2008

Urun ensimmäinen kausi oli tapahtumarikas.

Monet D'ni-kansan kirjoittamista kirjoista löydettiin uudestaan: upeita uusia Aikoja, jokainen niistä sanoinkuvaamattoman kaunis. Minkata, valtava autiomaa, pakotti tutkimusmatkalijat suunnistamaan tähtien ja outojen kraattereiden avulla löytääkseen salaperäiset luolat. Jalak tarjosi seikkailijoille tilaisuuden kilpailla keskenään massiivisien kivipilareiden siirtelyssä. Salaperäinen Ahnonay haastoi löytöretkeilijöitä tekemään aikamatkoja tuhansia vuosia eteenpäin tulevaisuuteen ja selvittämään, miten se ylipäätänsä oli mahdollista. Arvoituksellisissa tarkkailukapseleissa taas ihmiset saivat katsella outoja eläimiä eri maisemissa. Puhumattakaan kauniista puistoista ja itse valtavasta kaupungista.

Juuri sinne, valtavaan kaupunkiin DRC (D'ni Restaurointi Komissio) pystytti määrätietoisesti päämajansa saattaakseen aikoinaan mahtavan D'ni-sivilisaation entiseen loistoonsa.

Ongelmia ilmeni kuitenkin heti. Cate Alexander oli saapunut rahoituslupausten kanssa, mutta tuli pian siihen tulokseen, ettei hanke ollut vaivan arvoinen.

Vielä merkitsevämpi tapahtuma oli Bahrojen ilmaantuminen luolaan. Bahro-olennoista on mainintoja D'nin kirjallisuudessa. Kyse on alaluokkaisen kurjasta rodusta, joka oli vastikään vapautettu pitkästä orjuudesta. Vapaus toi mukanaan kyvyn tehdä itsenäisiä valintoja. Jotkut valitsivat pahan, jotkut hyvän, ja siitä seurasi sota.

Sota levisi luolaan. Taisteluiden yltyessä luola täyttyi kirkuvista ja lentävistä Bahroista, jotka saattoivat yhtäkkiä hävitä näkyvistä. Ennen pitkää Bahrojen väliset yhteenotot veivät erään DRC:n jäsenen tyttären, ja saivat aikaan myös muuta tuhoa.

Tämän ei kuitenkaan olisi pitänyt tulla yllätyksenä. Tuhostahan oli aina ennustettu. Myst-saagan päähenkilö Atruksen tytär Yeesha oli tehnyt sen selväksi. Ensimmäisen kauden lopulla hän sitten vahvisti, että tuho oli jo alkanut. Yeesha lupasi kuitenkin houkutella Bahrot pois niin pitkäksi aikaa kuin vain pystyisi.

Niinpä siis luola on taas autio.

DRC on palannut maan kamaralle etsimään varoja.

Bahrot ovat poistuneet vieden sotansa mukanaan toisiin Aikoihin.

Tutkimusmatkailijat odottelevat. Sillä ennustukset sanoivat myös, että on elintärkeää löytää suunta ja perustaa koti.

Yhä on siis toivoa. Toivoa tiestä ja uudesta kodista.

Yeesha ja Bahrot tapaavat tutkimusmatkailijoita K'veerissä.

Viimeisimmän jakson aikana avattuihin pelialueisiin ja sisältöön kuuluvat:

* Yhdestoista ja kahdestoista sininen liekki.
* Ahnonay.
* Ahnonay katedraali.
* K'veer.
* Myst kirjasto.
* Uusia Relto-sivuja.
* Catherine- ja Kadish-asut.

*************************************************************************

14 syyskuuta, 2007

Vuosien poissaolon jälkeen tri Watson palasi luolaan. Koska hän oli ollut vastuussa luolan ensimmäisestä restaurointiyrityksestä, hyvin monet olivat halukkaita kuulemaan, mitä hänellä oli sanottavaa sen hetkisistä ponnistuksista. Eivätkä he joutuneet pettymään. Vaikka tulevaisuus näyttääkin yhä epävarmalta, jo vuosia ilmassa leijuneille kysymyksille saatiin viimein vastaukset.

Tri Watson vihjasi, että ehkä tutkimusmatkailijoiden tulisikin itse keksiä keino, miten perustaa koti ennen kuin ennustettu "tuho" tulisi. Mitä tuo vihje sitten merkitseekään, on avoin keskustelulle, mutta on ainakin vahvaa näyttöä siitä, että sekä Killat, että DRC:n tavoitteet niiden ennalleen palauttamisesta, saattavat näytellä suurta osaa siinä.

Bahrojen sota jatkuu ja saattaa olla jopa lähempänä kuin kukaan oli aavistanut. Tri Watson selitti, ettei se mitä me näemme luolassa, ole kaikki mitä siellä todellisuudessa tapahtuu. Kaaos ja taistelut riehuvat kaikkialla, mutta me aistimme sen erilailla, koska hyvät Bahrot suojelevat meitä. Siksi Sharper on taas lähtenyt, tällä kertaa auttakseen Bahroja sodassa eikä ollakseen itse niiden avun tarpeessa.

Myös Michael Engberg on palannut, neljä kuukautta sitten tapahtuneen tapaturman jälkeen, joka koski hänen tytärtään. Yhdessä tri Watsonin kanssa he lupaavat paneutua restaurointiin toisella tavalla kuin DRC.

Vain aika paljastaa, mitä se merkitsee tulevaisuuden suhteen.

Kertomus jatkuu Marraskuun ensimmäisenä päivänä alkavalla jaksolla "Exodus".

Tutkimusmatkailijat kokoontuvat kuuntelemaan, mitä tri Watsonilla on sanottavaa.

Viimeisimmän jakson aikana avattuihin pelialueisiin ja sisältöön kuuluvat:

* Yhdeksäs sininen liekki.
* Vanha vakoilukammio.
* Philin Relto - entisen DRC:n jäsenen Relto.
* Viisi Kiltapubia - Ylläpitäjien, Kirjurien, Kartoittajien, Tervehtijöiden ja Tiedottajien Kiltapubit.
* Yeeshan linnut Relto-sivu.

*************************************************************************

8 elokuuta, 2007

DRC (D'ni Restaurointi Komissio) on uurastanut usean kuukauden ajan restauroiden ikivanhaa luolaa, joka oli aikoinaan D'ni-kansan koti. Wheely Engberg, DRC:n jäsen Michael Engbergin tytär, jäi loukkuun hiljattain tapahtuneessa sortumassa. Hän selvisi hengissä varsinaisesta sortumasta, mutta kuoli pian sen jälkeen. Hänen kuolemaansa liittyvät olosuhteet ovat vielä paljolti hämärän peitossa, mutta se tiedetään, että yksi Bahroiksi kutsutuista salaperäisistä olennoista oli hänen vierellään aina viimeiseen hetkeen asti. Wheelyn kuolema vaikutti syvästi hänen isäänsä, eikä Michael Engbergin olinpaikasta ole sen koommin ollut tietoa.

Hiljattain on paljastunut, että Bahrot ovat jakautuneet kahdeksi ryhmittymäksi (toinen niistä uskomattoman väkivaltainen), ja että nämä ryhmittymät sotivat keskenään. Mistä ne sotivat, sitä ei tiedetä. Monet, kuten Douglas Sharper, pitävät "pahoja" Bahroja syypäinä Wheelyn kuolemaan. Sharper kävikin niiden koto-Ajassa, Nolobenissa, ja ampui kostoksi yhtä "pahaa" Bahroa, mutta juuri kun hän laukaisi aseensa, yksi "hyvistä" Bahroista loikkasi luodin eteen uhraten itsensä.

Tuon uhrikuoleman jälkeen luolassa on tehty monia havaintoja Bahroista, joskaan niiden motiiveista ei ole saatu selvää. Bahrojen paikallaolo luolastossa johti Phil Hendersonin selittämättömään paluuseen. Philin oli uskottu saaneen surmansa useita vuosia aiemmin sattuneessa sortumassa. Hänen ilmeisesti onnistui jotenkin selviytyä hengissä, ja on siitä lähtien asustellut Bahrojen parissa. Phil varoitti kaikkia siitä, että Bahrojen sota leviäisi pian koko luolastoon.

Samaan aikaan DRC rupesi panemaan alkuun uutta Kiltasysteemiä ikivanhojen D'ni-kiltojen muistoksi ja nimesi tutkimusmatkailija Retelteen DRC:n Kiltaneuvonantajaksi. Muut tutkimusmatkailijat voivat osoittaa kannatustaan yhdelle viidestä vastaperustetuista Killoista pukeutumalla kyseisen Killan paitaan.

Kertomus jatkuu Syyskuun kahdeksantena päivänä alkavalla jaksolla "Harhautus".

Tutkimusmatkailijat kokoontuvat kuulemaan Phil Hendersonin hämmästyttävästä paluusta.

Viimeisimmän jakson aikana avattuihin pelialueisiin ja sisältöön kuuluvat:

* Kahdeksas sininen liekki.
* Jalak - ennennäkemätön Aika.
* Kirel - uusi Kiltanaapurusto.
* Viisi uutta Kiltapaitaa - kukin kannattamaan vastaperustettuja Kiltoja.
* Pellettipistemäärien syöttö naapurustojen näyttimiin.
* Yeeshan tulikuulat Relto-sivu

*************************************************************************

28 kesäkuuta, 2007

DRC (D'ni Restaurointi Komissio) on uurastanut usean kuukauden ajan restauroiden ikivanhaa luolaa, joka oli aikoinaan D'ni-kansan koti. Wheely Engberg, DRC:n jäsen Michael Engbergin tytär, jäi loukkuun hiljattain tapahtuneessa sortumassa. Hän selvisi hengissä varsinaisesta sortumasta, mutta kuoli pian sen jälkeen. Hänen kuolemaansa johtaneet olosuhteet ovat vielä paljolti hämärän peitossa, mutta se tiedetään, että yksi Bahroiksi kutsutuista salaperäisistä olennoista oli hänen vierellään aina viimeiseen hetkeen asti. Wheelyn kuolema vaikutti syvästi hänen isäänsä, eikä Michael Engbergin olinpaikasta ole sen koommin ollut tietoa.

Michael Engbergin katoaminen jätti aukon DRC:n johtoon, joten komissio äänesti Cate Alexanderin täyttämään sen paikan. Cate oli alunperin vastuussa rahoituksen keräämisestä DRC:lle. Nykyiset paineet osoittavat, että lisärahoituksen saanti vaikeutuu. Niinpä Cate patistaa vauhdittamaan restaurointia, jotta tuloksia saataisiin mahdollisimman pian.

Samaan aikaan monet syyttelevät Bahroja sortuman aiheuttamisesta, joka johti Wheely Engbergin ja hänen ystävänsä, Rose Taylorin, kuolemaan. Näyttää siltä, että Bahrot olisivat jakautuneet ryhmittymiksi (jotkut niistä uskomattoman väkivaltaisia), ja että nämä ryhmittymät sotisivat keskenään. Vielä ei ole selvää käsitystä siitä, mistä ne sotivat.

Huolimatta nykyisistä vaikeuksistaan ja bahrosodan mahdollisesta uhasta, DRC aikoo pitäytyä ohjelmassaan ja omistautua ponnekkaasti restaurointiin. Kertomus jatkuu maanantaina, 30 Heinäkuuta alkavalla jaksolla "Tuttuja ääniä".

DRC on pyytänyt tutkimusmatkailijoilta apua järvilevän ravitsemisessa, jotta se loisi jälleen valoa D'niin.

Viimeisimmän jakson aikana avattuihin pelialueisiin ja sisältöön kuuluvat:

* Seitsemäs sininen liekki.
* Er'Cana - uusi Aika.
* Näkijän pubi - uusi kaupunkialue.
* Pelaajien luomat merkkipelit mahdollistettu.
* Great Zero säde toimii.
* Pelaajien paikannuskordinaatit toimivat.
* Naruvärjätty t-paita.
* Reppu löydettävissä.
* Yeeshan kasvit Relto-sivu.
* Pelaajien KI-valo toimii.
* Pellettipistemäärien KI-laskuri toimii.
* Lauttasataman levämittari.

*************************************************************************

31 toukokuuta, 2007

DRC (D'ni Restaurointi Komissio) aloitti uudelleen työnsä kolmen vuoden tauon jälkeen. Aina komission paluusta asti on Cate Alexander painostanut sitä restauroimaan yhä nopeampaan tahtiin, mikä sai jotkut miettimään, josko tämä hänen alituinen edistysintonsa sokeutti hänet muiden DRC:n jäsenten nostattamien turvallisuuskysymysten suhteen. Ne pelot osoittautuivat hiljattain perustelluiksi, kun äkillinen sortuma vaati Rose Taylorin hengen.

Myös Wheely Engberg, DRC:n jäsen Michael Engbergin tytär, jäi loukkuun samassa sortumassa. Hän selvityi aluksi hengissä varsinaisesta sortumasta, mutta kuoli pian sen jälkeen. Hänen kuolemansa olosuhteet ovat vielä enimmäkseen hämärän peitossa. Se kuitenkin tiedetään, että yksi Bahro oli hänen vierellään aina viimeiseen hetkeen asti. Ymmärrettävästi, Michael Engberg järkyttyi tyttärensä kuolemasta, eikä hänen olinpaikastaan ole sen koommin ollut tietoa.

Sillä välin Douglas Sharper palasi Negilahn-Aikaan tutkiakseen edelleen Ajan eläinkannan rajua vähenemistä. Hän sai hiljattain selville, että näihin eläinhyökkäyksiin olikin syyllistynyt yksi Bahroista, ja mikä vielä merkittävämpää, näyttää siltä, että Bahrot ovat jakautuneet ryhmittymiin (jotkut uskomattoman väkivaltaisia) ja että ne sotivat keskenään. Mistä ne sotivat, se ei ole selvinnyt.

Kertomus jatkuu lauantaina, 23 Kesäkuuta alkavalla jaksolla "Uusi valo".

DRC:n jäsen Marie Sutherland tiedottaa järkyttyneelle joukolle Wheely Engbergin kuolemasta.

Viimeisimmän jakson aikana avattuihin pelialueisiin ja sisältöön kuuluvat:

* Kuudes sininen liekki.
* Minkata - aivan uusi Aika.
* Yeeshan ruoho Relto-sivu.
* Soittolaite Reltolle.
* Yeeshan kuut Relto-sivu.
* Yeeshan rehevä lehdistö Relto-sivu.

*************************************************************************

Historia

Yli 10.000 vuotta sitten D'ni-sivilisaatio perusti maanalaisen imperiumin Maapallolle. D'ni-kansa kehitti "Kirjoittamisen Taidon", jolla he pystyivät luomaan yhdistäviä "Linkkikirjoja", jotka antoivat heille mahdollisuuden matkustaa uskomattomiin maailmoihin, joita he kutsuivat "Ajoiksi".

D'ni-sivilisaatio kukoisti tuhansia vuosia, kunnes sitä kohtasi äkillinen valtava katastrofi, joka tuhosi sen miltei täydellisesti. Heidän luolastonsa, syvällä maan uumenissa, jäi autioksi ja heidän Linkkikirjansa ja Ajat joutuivat kadoksiin... tähän asti.

Ryhmä tutkimusmatkailijoita on hiljattain löytänyt D'ni-sivilisaation jäänteet ja on aloittanut luolaston restauroinnin toivoen saavansa selville D'ni-kansan salaisuudet. D'ni Restaurointi Komissio (DRC) on kutsunut sinut mukaansa luolaan auttamaan heitä ponnistuksissaan. Lähdetkö heidän mukaansa? Pitäisikö sinun lähteä? Valinta on sinun.

Zap


Last edited by Zaphodi on Thu Apr 23, 2009 11:12 am, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Thu Apr 23, 2009 11:22 am 
Offline

Joined: Tue Jan 09, 2007 10:18 pm
Posts: 290
Location: Finnish Naapurusto's Bevin
Tähän linkki historia-sivulle.

Sekä muuta historiaa.

Zap


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Apr 28, 2009 7:26 pm 
Offline

Joined: Tue Jan 09, 2007 10:18 pm
Posts: 290
Location: Finnish Naapurusto's Bevin
Myst
http://mystworlds.ubi.com/us/myst10th/index.php
Wikipedia
Image

Julkaistu 24.9.1993 (PC ja Mac)
Cyan Worlds
Julkaisija: Brøderbund
Julkaistu myös muille alustoille (PlayStation, Saturn(Sega), Pocket PC, iPhone ja iPod touch)

Ajat:
  Channelwood
  Mechanical
  Myst
  Stoneship
  Selenitic
Mitä Sirrus ja Archenar ovat tehneet? Vai uskotko Atrusta? Olemassa myös paranneltu versio: Myst Masterpiece Edition.realMyst
http://www.realmyst.com/
Image

Julkaistu Marraskuussa 2000 (PC) ja Tammikuussa 2002 (Mac)
Cyan Worlds, Sunsoft
Julkaisija: Ubisoft

Ajat:
  Channelwood
  Mechanical
  Myst
  Stoneship
  Selenitic
  Rime
Pelissä aito 3D-ympäristö, toisin kuin "vanhassa" Mystissä vain still-kuvia ja video-klippejä.Riven (the sequal of Myst)
Wikipedia
Image

Julkaistu 29.10.1997 (PC ja Mac) (5CD)
1998 DVD
Cyan Worlds
Julkaisija: Brøderbund
Julkaistu myös muille alustoille (PlayStation, Saturn(Sega), Jaguar CD, AmigaOS, CD-i, 3DO, PS Portable, Nintendo DS, iPhone)

Ajat:
  "Main Dome Island"/"Temple Island"
  "Village Island"/"Jungle Island"
  "Crater Island"
  "Map Island"/"Plateau Island"
  "Prison Island"
  Moiety Age (Rebel Base)
  Age 233
Mystin jatko-osa, jossa tavataan Atruksen isä Gehn. Ja missä on Catherine?Myst III: Exile
http://www.myst3.com/us/
Wikipedia
Image

Julkaistu 7.5.2001 (PC ja Mac)
Presto Studios
Julkaisija: Ubisoft
Julkaistu myös muille alustoille (Xbox, PS2)

Ajat:
  Tomahna
  J'nanin
  Voltaic
  Amateria
  Edenna
  Narayan
  Releeshan
Sirrus ja Achenar ovat taas tehnyt pahojaan. Kärsijänä tällä kertaa ollut Saavedro (Brad Dourif), joka aikoo kostaa vääryyden Atrukselle.Myst IV: Revelation
http://mystrevelation.us.ubi.com/
Wikipedia
Image

Julkaistu 29.9.2004 (PC ja Mac)
Ubisoft / Montreal Studios
Julkaisija: Ubisoft
Julkaistu myös muille alustoille (Xbox)

Ajat:
  Tomahna
  Spire
  Serenia
  Haven
Joko Sirrukselle ja Achenarille voi antaa heidän syntinsä anteeksi? Ainakin Catherine on tätä mieltä. Mutta minne Yeesha on kadonnut?Myst V: End of Ages
http://mystworlds.com/us/
Wikipedia
Image

Julkaistu 19.9.2005 (Pohjois-Amerikka) ja 20.9.2005 (Eurooppa(PAL)) (PC ja Mac)
Cyan Worlds
Julkaisija: Ubisoft

Ajat:
  Cleft (The Volcano)
  K'veer
  Descent
  Taghira
  Todelmer
  Noloben
  Laki'ahn
  Releeshan
Atrus tarvitsee taas apua. Mitä ovat Bahrot? Pitäisikö uskova Yeeshaa? Vai Esheriä?Uru: Ages beyond Myst
http://uru.us.ubi.com/
http://mystonline.com/
Wikipedia
Wikipedia
Image

Julkaistu 11.11,2003 (Pohjois-Amerikka) ja 14.11.2003 (Eurooppa) (PC)
Cyan Worlds
Julkaisijat: Ubisoft, GameTap, OpenSuorce/Cyan Worlds (tulevaisuudessa)

- Uru: The Complite Chronicles (yksinpeli)
Ajat/paikat:
  Cleft
  Relto
  Eder Gira
  Eder Kemo
  Gahreesen
  Kadish Tolesa
  Teledahn
  D'ni - Ae'gura (1)
  D'ni - Bevin (1)
  D'ni - Kirel (1)
  D'ni - Rezeero (1)
  Nexus (1)
  Phil's Relto (1)
  Ahnonay (2)
  Ahnonay Cathedral (2)
  D'ni - Watcher's Sanctuary (2)
  D'ni - K'veer (2)
  Er'cana (2)
  * (1) To D'ni Expansion Pack download (ilmainen laajennus Ages Beyond Mystiin, ladattavissa)
  * (2) Path of the Shell Expansion Pack (maksullinen laajennus)- Myst Online: Uru Live (moninpeli) (PC ja Intel Mac)
Julkaisijat:
Ubisoft (2003-2004)
Cyan Worlds (2004-2007) Until Uru
GameTap (2007-2009) (Beta: Joulukuu 2006; Avattiin 15.2.2007; Ilmoitus sulkemisesta 4.2.2008; Suljettiin 10.4.2008)

Ajat/paikat:
  Cleft
  Relto
  Eder Gira
  Eder Kemo
  Gahreesen
  Kadish Tolesa
  Teledahn
  D'ni - Ae'gura
  D'ni - Bevin
  D'ni - Kirel
  D'ni - Rezeero
  Nexus
  Phil's Relto
  Ahnonay
  Ahnonay Cathedral
  D'ni - Watcher's Sanctuary
  D'ni - K'veer
  Er'cana
  Dereno
  Eder Delin
  Eder Tsogal
  Jalak Dador
  Minkata
  Negilahn
  Payiferen
  Tetsonot
  Ashem'en
  Descent
  Guild Halls - Cartographers, Greeters, Maintainers, Messengers, Writers
  Spyroom
  Baron's Office


Sitten ollaankin jo nykyajassa. Voimmeko palautta D'nin aikaisemman loiston?Kirjat:
Wikipedia

Myst: Book of Atrus
fanisivu
Image
Julkaistu lokakuussa 1995
Julkaisija: Hyperion
ISBN: 0-7868-8188-7

Myst: Book of Ti'ana
fanisivu
Image
Julkaistu 1996
Julkaisija: Hyperion
ISBN: 0-7868-8920-9

Myst: Book of D'ni
fanisivu
Image
Julkaistu 1997
Julkaisija: Hyperion
ISBN: 0-7868-8942-X

Myst Reader (Edelliset kirjat koottu yksiin kansiin)
Image
Julkaistu
Julkaisija: Hyperion
ISBN: 1-4013-0781-7Soundtrackit:

Myst soundtrack
Wikipedia
Image

Riven soundtrack
Wikipedia
Image

Exile soundtrack
Wikipedia
Image

Revelation soundtrack
Wikipedia
Image

End of Ages soundtrack
Wikipedia
Image

Uru soundtrack
Wikipedia
Image


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 3 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron